Boekhandel Douwes Den Haag

Agapè | Caritas in bedrijf

Joost Hengstmengel & Joyce Rupert & Henri Slob & Govert Buijs & Harry Commandeur & Emre Karali & Kees van der Kooi & Paul van Geest

Agapè | Caritas in bedrijf

Agapè | Caritas in bedrijf

Agapè | Caritas in bedrijf

 

Het bedrijfsleven wordt vaak geassocieerd met omzet en winstmaximalisatie, maar slechts zelden met genegenheid, empathie, zorg voor anderen en liefde – deugden die eerder in verband worden gebracht met het privédomein.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 29,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Agapè | Caritas in bedrijf

Het bedrijfsleven wordt vaak geassocieerd met omzet en winstmaximalisatie, maar slechts zelden met genegenheid, empathie, zorg voor anderen en liefde – deugden die eerder in verband worden gebracht met het privédomein. Toch wordt er in onderzoek steeds vaker verband gelegd tussen het welbevinden van de werknemer en de omzet en winst van het bedrijf. Een werknemer die empathisch wordt bejegend of met zorg wordt omringd blijkt beter te presteren.

In dit boek wordt onderzocht welke rol de kracht van de liefde speelt in het bedrijfsleven. Wat agapè of caritas in de loop der eeuwen inhield wordt besproken. In de tien gevalsstudies staan de volgende organisaties in de industrie, dienstverlening en non-profitsector centraal: Eurac/ESAA, Compassion, Caesar Groep, Anders Invest en Metalura, a.s.r., Bisdom van ’s-Hertogenbosch, Gabriël Financiële Bescherming, Koninklijke Boom uitgevers, Rijk Zwaan en Volksbank. Het boek sluit af met een raamwerk waarmee de beleidsbeslisser een start kan maken met leidinggeven vanuit agapè.

Geschreven door Harry Commandeur, Joyce Rupert, Henri Slob, Emre Karali, Joost Hengstmengel, Govert Buijs, Kees van der Kooi & Paul van Geest. Met een voorwoord van Jan-Peter Balkenende.


ISBN
9789024425594
Pagina's
272
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Filosofie