Boekhandel Douwes Den Haag

Datadictatuur

Nieuw licht op de jungle van het internet

Jan Kuitenbrouwer

Datadictatuur

Datadictatuur

Nieuw licht op de jungle van het internet

Datadictatuur

 

Datadictatuur van Jan Kuitenbrouwer is een nieuw deel in de serie Nieuw Licht en gaat over de jungle van het internet. In De structurele verandering van de openbare sfeer (1962) beschreef de Duitse filosoof Jürgen Habermas het ideaal van de machtsvrije publieke ruimte.


Niet leverbaar

€ 10,00

Niet leverbaar


Beschrijving Datadictatuur

Datadictatuur van Jan Kuitenbrouwer is een nieuw deel in de serie Nieuw Licht en gaat over de jungle van het internet. In De structurele verandering van de openbare sfeer (1962) beschreef de Duitse filosoof Jürgen Habermas het ideaal van de machtsvrije publieke ruimte. Velen hoopten dat met de komst van het internet dat ideaal eindelijk waarheid zou worden, omdat in de machtsvrije cyberspace achtergrond, geld, sekse of huidskleur er niet toe zouden doen. Helaas, nergens zetten marketing, schijn, seksisme en racisme de redelijkheid meer onder druk dan online.
Het gebrek aan regels voor privacy, veiligheid en openbare orde dat de jungle van het internet kenmerkt wordt ondertussen maatstaf voor de analoge wereld. ‘Making the world a better place’, noemt Mark Zuckerberg dat. Jan Kuitenbrouwer draait het in dit deel van de Nieuw Licht-serie om, en begint een beschavingsoffensief in Datadictatuur.


ISBN
9789026344480
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ambo|Anthos

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren