Boekhandel Douwes Den Haag

Het Rome van Ovidius

Een verhalengids

Patrick De Rynck

Het Rome van Ovidius

Het Rome van Ovidius

Een verhalengids

Het Rome van Ovidius

 

Werkelijk overal in Rome duiken de Romeinse dichter Ovidius en zijn verhalen op. Als je ze tenminste ziet. Op de Piazza del Popolo en de Piazza della Repubblica, in de Villa en het Palazzo Farnese, op de drukke Corso, in het Circo Massimo, op het Tibereiland… En natuurlijk in alle grote en kleine, bekende en minder bekende Romeinse musea.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het Rome van Ovidius

Werkelijk overal in Rome duiken de Romeinse dichter Ovidius en zijn verhalen op. Als je ze tenminste ziet. Op de Piazza del Popolo en de Piazza della Repubblica, in de Villa en het Palazzo Farnese, op de drukke Corso, in het Circo Massimo, op het Tibereiland… En natuurlijk in alle grote en kleine, bekende en minder bekende Romeinse musea. Het wemelt er van personages uit de Metamorfosen, menselijk gedrag uit De kunst van de liefde en de Liefdesgedichten, en verhalen uit De Romeinse kalender. De allergrootsten hebben zich door Ovidius en zijn verhalen laten inspireren, onder wie Bernini, Rafaël en Caravaggio.
In Het Rome van Ovidius. Een verhalengids ontdek je Rome aan de hand van de invloedrijke stadsdichter Ovidius. Patrick De Rynck, die in Rome al jaren op zoek gaat naar Ovidius, is je gids. Hij laat je plekken ontdekken waar je nagenoeg alleen zult zijn. En hij maakte sprankelende nieuwe vertalingen van Ovidius’ teksten, waardoor het boek ook meteen de best mogelijke inleiding is op het werk van de grote dichter.
Het Rome van Ovidius is uitvoerig geïllustreerd met zowel de besproken kunstwerken als foto’s van de te bezoeken Ovidiusplekken.


ISBN
9789028220034
Verschijnt
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Literaire non-fictie