Boekhandel Douwes Den Haag

Het probleem Bill Gates

de mythe van de goede miljardair

Tim Schwab

Het probleem Bill Gates

Het probleem Bill Gates

de mythe van de goede miljardair

Het probleem Bill Gates

 

Bill Gates is een van de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Zijn rol als filantroop wordt echter nooit kritisch bekeken. Tim Schwab onderzoekt hoe Bill Gates filantropie als politiek instrument gebruikt en laat zien dat extreme rijkdom en politieke macht zich slecht tot elkaar verhouden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het probleem Bill Gates

Bill Gates is een van de rijkste mensen, en sinds zijn move van softwarebaas naar filantroop ook een van de meest bewonderde mensen ter wereld. Desondanks is Bill Gates nog steeds precies wie hij bij Microsoft was: een hork die vindt dat hij de terreinen waarin hij actief is móet domineren en beheersen, of het nu gaat om de softwaremarkt of het vaccinatiebeleid.

Schwab laat zien dat ’s werelds machtigste liefdadigheidsorganisatie, de Bill & Melinda Gates Foundation, te lang op eigen houtje en zonder toezicht heeft kunnen handelen. Hij stuitte op niet eerder bekende feiten over hoe Gates met miljarden dollars invloed kocht op overheidsbeleid, in wetenschappelijk onderzoek en in de media. Zijn dogmatische geloof in marktwerking en intellectueel eigendom gaf zelfs de doorslag bij het weren van covidvaccins uit armere landen. Het journalistieke onderzoek van Schwab laat zien dat de Gates Foundation op papier misschien nobele doelen heeft, maar dat extreme rijkdom en politieke macht zich uiteindelijk zeer slecht tot elkaar verhouden.


ISBN
9789045048741
Pagina's
368
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Mens en Maatschappij