Boekhandel Douwes Den Haag

De toekomst is meertalig

Brussel als blauwdruk

Sven Gatz

De toekomst is meertalig

De toekomst is meertalig

Brussel als blauwdruk

De toekomst is meertalig

 

Brussels minister voor de Promotie van Meertaligheid, Sven Gatz, breekt een lans voor meer talenkennis. Hij legt uit waarom meertaligheid cruciaal is voor de toekomst van ons land en hoe we die kunnen bewerkstelligen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De toekomst is meertalig

Brussels minister voor de Promotie van Meertaligheid, Sven Gatz, breekt een lans voor meer talenkennis. Hij legt uit waarom meertaligheid cruciaal is voor de toekomst van ons land en hoe we die kunnen bewerkstelligen. Met Brussel als laboratorium.

In Brussel worden meer dan honderd verschillende talen gesproken, door Brusselaars van honderdtachtig verschillende nationaliteiten. Dat maakt van onze hoofdstad een van de meest diverse steden ter wereld.

Maar taaldiversiteit en meertaligheid zijn geen synoniemen. Welvaart, tolerantie, en een gedeeld burgerschap kunnen enkel bestaan daar waar mensen elkaar ook echt begrijpen. Minister Sven Gatz, een echte Brusselse ket, kreeg daarom als eerste in Europa de bevoegdheid om meertaligheid te promoten.

Hij beschrijft hoe het tweetalige, door het Frans gedomineerde Brussel het kloppende hart van Europa werd, de opkomst van het Engels onderging en uitgroeide tot de wereldstad van vandaag. Zoals tal van Europese grootsteden dat voor hun land zijn, is Brussel een voorafspiegeling van het België van morgen. En meertaligheid zal daarin een grote troef zijn.


ISBN
9789401483568
Pagina's
160
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Mens en Maatschappij