Boekhandel Douwes Den Haag

Eunomia

een utopische economie en democratie

Alias Pyrrho

Eunomia

Eunomia

een utopische economie en democratie

Eunomia

 

Kunt u zich een metatransitie voorstellen, een overgang naar een veerkrachtig, ecologisch duurzaam, sociaal-rechtvaardig en economisch stabiel samenlevingsmodel? Dit essay is een antwoord op de vrije markt, de rol van het geld en de kwalijke uitwassen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 23,65

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Eunomia

Dit betoog is een antwoord op de vrije markt, de wereldwijde expansie, de rol van het geld, door een andere economie die niet groeit, die duurzaamheid beoogt en alle kwalijke verschijnselen van het neoliberalisme laat verdwijnen. Bovendien schets dit essay een nieuw democratisch staatsbestel dat een grotere betrokkenheid van de burgers mogelijk maakt.
Dit essay is dan ook bestemd voor mensen die bezorgd zijn over de stabiliteit van de huidige economie, en voor hen die zich gevangen voelen in de tredmolen van de consumptiemaatschappij. Ook voor degenen die vrijheidslievend zijn maar die de mogelijkheden van de vrije markt om mensen te onderdrukken en uit te buiten onrechtvaardig vinden; eveneens voor critici die zich ergeren aan zelfverrijking en die zich irriteren aan de gevolgen van werkloosheid en faillissementen, en voor democraten die bang zijn dat de financiƫle wereld de macht krijgt en crisis na crisis gaat veroorzaken; voor wetenschappers die alle innovaties en technologische mogelijkheden voor duurzame productie benut willen zien, en voor hen die het milieu een warm hart toedragen. Kortom, voor al diegenen die twijfels of bedenkingen hebben bij de neoliberale economie.


ISBN
9789402112047
Pagina's
186
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren