Boekhandel Douwes Den Haag

Verkeer(d) verbonden

nederlands Europabeleid in de praktijk

Mendeltje van Keulen

Verkeer(d) verbonden

Verkeer(d) verbonden

nederlands Europabeleid in de praktijk

Verkeer(d) verbonden

 

De Europese Unie heeft veel invloed, maar Europese beïnvloeding is een vak apart. Dit boekje bespreekt hoe dit komt en hoe het beter kan. Professionals bij bedrijven en overheden werken dagelijks aan betere Europese regels en toezicht, subsidies of samenwerkingsverbanden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 14,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Verkeer(d) verbonden

De Europese Unie heeft veel invloed, maar Europese beïnvloeding is een vak apart. Dit boekje bespreekt hoe dit komt en hoe het beter kan.Professionals bij bedrijven en overheden werken dagelijks aan betere Europese regels en toezicht, subsidies of samenwerkingsverbanden. In die wisselwerking tussen het lokale, nationale en internationale niveau wordt er soms verkeerd verbonden. Want Europa kent een eigen taal en timing. Goede plannen lijden soms onder tunnelvisie. En er is een taboe op terugkijken. Gelukkig is er een gereedschapskist vol instrumenten voor grip. Daarvoor moet je actief inzetten op vooruitzien, vertalen, verbinden en verantwoorden.Dit boekje is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hoe de Europese Unie in de praktijk werkt. Als burger en kiezer, als ambtenaar, student, docent, manager of belanghebbende.

Auteursinformatie

Mendeltje van Keulen is lector (‘praktijkprofessor’) aan de Haagse Hogeschool. Grip op Europa is een rode draad in haar werk. Als Europees bestuurskundige was ze verbonden aan Instituut Clingendael en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Ze promoveerde op een onderzoek naar het Nederlandse Europabeleid en was griffier van de commissie Europese Zaken in de Tweede Kamer. Ze doet onderzoek naar de werking van de Europese Unie en geeft trainingen aan studenten en professionals bij overheden en in het bedrijfsleven.


ISBN
9789462369078
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom bestuurskunde

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren