Boekhandel Douwes Den Haag

De vrouw in ons

een speurtocht naar het vrouwelijke in de mens

Toon Goossens

De vrouw in ons

De vrouw in ons

een speurtocht naar het vrouwelijke in de mens

De vrouw in ons

 

De vrouw in ons Toon Goossens Magie van het leven Een speurtocht naar het vrouwelijke in de mens Er zijn alleen menselijke eigenschappen. Sommige komen meer voor bij mannen en die noemen we mannelijk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 35,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De vrouw in ons

De vrouw in ons

Toon Goossens

Magie van het leven

Een speurtocht naar het vrouwelijke in de mens


Er zijn alleen menselijke eigenschappen. Sommige komen meer voor bij mannen en die noemen we mannelijk. Andere komen meer voor bij vrouwen en die noemen we vrouwelijk.
Naar de vrouwelijke menselijke eigenschappen wordt hier op zoek gegaan en wel langs 7 ingangspoorten: het lichaamsvet, het lichaamshaar, de klederdracht, het moederschap, de toogpraat van mannen over vrouwen, de erotiek en de maatschappelijke macht. Telkens komen fundamenteel vrouwelijke kenmerken aan de oppervlakte, zoals aantrekkelijkheid, bekommernis en ook wel een beetje bazigheid.
Het is wetenschap met een filosofische en cultuurhistorische dimensie. Van dat laatste getuigen de vele kunstwerken waarmee het werk "gelardeerd" werd.


Toon Goossens promoveerde tot doctor in de geneeskunde aan de K.U. Leuven in het roemruchte jaar 1968. Hij noemt zich nog altijd graag "een 68er".
Na enkele jaren voltijdse huisartsenpraktijk legde hij zich toe op communicatie binnen de medische wereld en van de medische wereld naar de niet-medisch geschoolde lekenwereld. Zo was hij 10 jaar lang een vertrouwd gezicht op televisie, als medepresentator van "Gezondheidsmagazine" en "Over mijn lijf" bij de toenmalige BRT. Ondertussen bleef hij deeltijds praktiserend arts, met een bijzondere interesse in sportgeneeskunde.
Op schrijversvlak behoort hij tot de generatie van de "zestigers". Zoals die destijds literaire vaart gaven aan bepaalde tijdschriften, deed hij dat ook in zijn vakgebied, de geneeskunde.
Hij wordt geroemd om de helderheid van zijn teksten, maar bovendien om hun filosofische en artistieke dimensie, waardoor ze steeds weer uitgetild worden boven het puur wetenschappelijke.


ISBN
9789462420441
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Vrije Uitgevers, De

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren