Boekhandel Douwes Den Haag

Dokter XTC

Het spectaculaire verhaal van arts en drugshandelaar Danny L.

Marian Husken

Dokter XTC

Dokter XTC

Het spectaculaire verhaal van arts en drugshandelaar Danny L.

Dokter XTC

 

Danny Leclère, een jonge arts uit Hasselt, was supertrots op de formule die hij had ontwikkeld om loepzuivere xtc te maken. Begin jaren negentig wist hij de fabricage van de feestpillen samen met Nederlandse vrienden zo op te schroeven dat ze binnen korte keren multimiljonair waren.


Nog te verschijnen

€ 19,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Dokter XTC

Danny Leclère, een jonge arts uit Hasselt, was supertrots op de formule die hij had ontwikkeld om loepzuivere xtc te maken. Begin jaren negentig wist hij de fabricage van de feestpillen samen met Nederlandse vrienden zo op te schroeven dat ze binnen korte keren multimiljonair waren. Het waren Danny en zijn maten die Nederland op de kaart zetten als het Colombia van het Noorden, een dubieuze reputatie die standhoudt tot de dag van vandaag.

Daarbij was ‘Dokter XTC’ politie en justitie ook lange tijd te slim af. Zowel in Nederland als in Vlaanderen wist hij jarenlang buiten de gevangenis te blijven. Maar uiteindelijk ging het mis. Op Hemelvaartsdag 1993 werd Danny Leclère op klaarlichte dag geliquideerd op de ringweg van Amsterdam. De daders zijn nooit gepakt. Waarom moest Danny dood? Wie kreeg na de moord zijn revolutionaire XTC-recept in handen? En waar bleven zijn drugsmiljoenen?

In haar razend spannende nieuwe boek ontrafelt Marian Husken de cold case van de godfather van de Nederlandse XTC-industrie. Op basis van uitvoerige research en vele gesprekken met tal van bronnen in Nederland en België reconstrueert ze het spectaculaire verhaal van de net afgestudeerde medicijnenstudent, die koos voor een carrière in de misdaad. Breaking Bad in de Lage Landen.

Marian Husken is misdaadjournalist. Ze publiceerde eerder onder andere De criminele carrière van Mink K.en Deals en dodenlijstjes. Samen met Harry Lensink schreef ze de bestsellers Handboek Holleeder, Het geheim van Bram Moszkowicz en De jacht op crimineel geld. Husken en Lensink maken samen ‘De Willem Podcast’, die in 2018 de Dutch Broadcast Award won.


ISBN
9789463820431
Pagina's
280
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans, Uitgeverij

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren