Boekhandel Douwes Den Haag

Toerisme is dood, leve de reiziger

Reisgids voor de transitie

H.P. De Nooy van Tol & Elke Dens & Herman Toch & Dieuwke Reuvers

Toerisme is dood, leve de reiziger

Toerisme is dood, leve de reiziger

Reisgids voor de transitie

Toerisme is dood, leve de reiziger

 

We houden van reizen – maar niet van het toerisme zoals we dat vandaag kennen. Het huidige toerismesysteem loopt dood. Het brengt klimaat, biodiversiteit en lokale gemeenschappen uit evenwicht. Het mooie dat reizen ons brengt, willen we vasthouden en doorgeven aan de volgende generaties.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 32,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Toerisme is dood, leve de reiziger

We houden van reizen – maar niet van het toerisme zoals we dat vandaag kennen. Het huidige toerismesysteem loopt dood. Het brengt klimaat, biodiversiteit en lokale gemeenschappen uit evenwicht. Het mooie dat reizen ons brengt, willen we vasthouden en doorgeven aan de volgende generaties. Dat kan, maar niet zonder diepgaande verandering.

Hoe we morgen reizen moet fundamenteel anders. En dat is goed. Het zorgt ervoor dat de reiziger niet alleen fijne herinneringen mee naar huis neemt, maar ook waarde creëert voor anderen. Vandaag staan we op een kruispunt. Hoe bouwen we dat nieuwe systeem? Welke wegen leiden tot houdbaar en plezierig toerisme? Welke perspectieven zijn er? Wat kost het? En wat levert het op, voor alle betrokken partijen?

In dit boek bieden de auteurs verschillende perspectieven op een florerende toekomst voor reizen. Ze tonen transitiepaden die je kunt gebruiken om vorm te geven aan manieren van reizen die beter zijn voor de reiziger, voor lokale gemeenschappen, ondernemers én de wereld. Ze bespreken de spanningsvelden die we meemaken vandaag en hoe je als reiziger, reisorganisatie, hotelier, beleidsmaker en investeerder kansen pakt.

We wensen iedereen een goede reis.

Elke Dens heeft ruime ervaring in het internationale toerisme, toeristisch beleid, strategie en marketing. Ze is richtinggevend in de vernieuwing van toerisme.

Jelleke de Nooy van Tol initieert, regisseert en faciliteert transitie naar een duurzame samenleving, met internationale ervaring in participatieve kennis- en gebiedsontwikkeling.

Dieuwke Reuvers werkte ruim 15 jaar wereldwijd in hotelmanagement. Nu geeft ze richting aan regeneratieve vormen van toerisme, landbouw en ecosysteemherstel.

Herman Toch is strateeg en transitie-expert. Hij begeleidt bedrijven bij het ontwikkelen van een toekomstbestendige positionering en waarde(n)model.


ISBN
9789464016086
Pagina's
240
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Mens en Maatschappij