Boekhandel Douwes Den Haag

Dertig eeuwen Chinese poëzie

Van 'Het boek der Oden' tot het einde van het keizerrijk

Wilt L. Idema

Dertig eeuwen Chinese poëzie

Dertig eeuwen Chinese poëzie

Van 'Het boek der Oden' tot het einde van het keizerrijk

Dertig eeuwen Chinese poëzie

 

Met de spectaculaire groei van de Chinese economie in de afgelopen decennia is in China ook de trots op de eigen traditie weer toegenomen. Deze wordt steeds meer gezien als een inspiratie voor de hedendaagse politiek en cultuur.


Nog te verschijnen

€ 32,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Dertig eeuwen Chinese poëzie

Met de spectaculaire groei van de Chinese economie in de afgelopen decennia is in China ook de trots op de eigen traditie weer toegenomen. Deze wordt steeds meer gezien als een inspiratie voor de hedendaagse politiek en cultuur. Geen betere manier om door te dringen tot de wortels van het hedendaagse Chinese denken dan de lectuur van deze tegelijk oude en springlevende poëzie.

In de Chinese cultuur heeft de poëzie altijd een grote rol gespeeld. Een ononderbroken traditie van dertig eeuwen heeft een dichtkunst voortgebracht van een weergaloze verscheidenheid en rijkdom. Ontroerd door de wereld om hen heen — de natuur, de maatschappij, hun vriendenkring en hun gezin — schreven de Chinese dichters van alle tijden gedichten die ook de moderne lezer nog steeds overrompelen. Naast deze lyrische observaties van de alledaagse werkelijkheid met al hun vreugden en verdriet vinden we ook magistrale lofzangen en felle hekeldichten. Miskenning door de keizer of het uitvallen van een kies — alles was stof voor de Chinese dichter.

Deze bundel biedt een representatief overzicht van de klassieke Chinese poëzie vanaf de oudste verzameling van liederen en hymnen. Alle belangrijke genres en dichters komen aan bod met een uitvoerige keuze uit hun werk.


ISBN
9789492754301
Pagina's
656
Verschijnt
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Brooklyn

Poëzie