Boekhandel Douwes Den Haag

Altijd wad

Martijn Doorn

Altijd wad

Altijd wad

Altijd wad

 

‘Wat komt de tijd toch doen als de ochtend mij al zo gelukkig maakt.’ Het zijn de wind, de klei, het leven en de horizon van het wad en het Groninger land die dit gevoel van geluk prikkelen. In de dichtbundel Altijd wad neemt Martijn Doorn je mee in een rijkdom van openheid.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 15,95


Beschrijving Altijd wad

‘Wat komt de tijd toch doen als de ochtend mij al zo gelukkig maakt.’ Het zijn de wind, de klei, het leven en de horizon van het wad en het Groninger land die dit gevoel van geluk prikkelen. In de dichtbundel Altijd wad neemt Martijn Doorn je mee in een rijkdom van openheid. Een wereld die je dwingt ook jezelf een beetje meer te openen.

Ieder gedicht raakt een diepe verbondenheid met de weidsheid. Dat is de basis die je voelt in deze bundel. Verwonder je over het Hoogeland, de Dollard, Schiermonnikoog en de luchten van het Lauwersmeergebied. Het land van de Wadden, met al haar randen en randjes.

Ervaar poëzie als manier om het leven te ontdekken. Om verhalen te voelen. Laat je verrassen. Er is altijd wad.

---

Martijn Doorn (1982) is geboren en getogen op de klei van het Hoogeland. Als kind dichtte hij al over deze prachtige wereld. Als dichter van het wad en het Groninger land blijft hij geboeid door vergezichten en details dichtbij. Zijn gedichten gaan over eindigheid en oneindigheid, geschreven vanuit weidsheid, met een open blik. Met projecten als ‘Rijkdom achter dijken’ en ‘De Kleimonologen’ inspireerde hij eerder al mensen met zijn liefde voor poëzie en Groningen.


ISBN
9789493245914
Pagina's
50
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Palmslag

Poëzie