Boekhandel Douwes Den Haag

Ik haal je op, ik neem je mee

Niccolò Ammaniti

Ik haal je op, ik neem je mee

Ik haal je op, ik neem je mee

Ik haal je op, ik neem je mee

 

Een klassieker uit het Lebowski-fonds, met een voorwoord van Thomas Heerma van Voss


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 15,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Ik haal je op, ik neem je mee

'Het Italiaanse woord voor talent is: Ammaniti' - THE TIMES

Ischiano Scalo, gelegen aan de Italiaanse Rivièra, is het toneel van twee adembenemende liefdesverhalen. Het is het geboortedorp van de veertigjarige playboy Graziano Biglia die het buitengewoon met zichzelf getroffen heeft. Jarenlang heeft hij gereisd en talloze affaires gehad, maar nu realiseert hij zich dat hij in zijn leven maar bitter weinig bereikt heeft. Hij keert terug naar Ischiano om zich te settelen met zijn verloofde Erica, maar zijn extreme liefde voor haar brengt hem constant in problemen.
Pietro en Gloria zitten bij elkaar in de klas. Hij, zoon van een herder, wordt op school gepest en is schuchter en verlegen. Gloria komt uit een welgestelde familie en is het mooiste meisje van de school. Wanneer Pietro door zijn kwelgeesten gedwongen wordt in te breken in de school, en later onder andere omstandigheden ook thuis bij zijn lerares Flora - die een geheime verhouding heeft met Graziano - raken alle hoofdpersonen op dramatische wijze met elkaar verbonden.

'Er is geen schrijver van wiens werk ik zo geniet als van Niccolò Ammaniti.' Kluun

'Ammaniti is mijn idool, zijn karakters mijn helden. Al zijn ze soms nog zo slecht, ik ben van ze gaan houden.' Saskia Noort


ISBN
9789048866571
Pagina's
448
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lebowski

Vertaalde literaire roman, novelle