Boekhandel Douwes Den Haag

Kleine wereld

Mattijs Deraedt

Kleine wereld

Kleine wereld

Kleine wereld

 

Snijd het kroontje van de stad en kijk naar binnen, recht in dat rode klokhuis. Wie woont daar tussen pilaren van vruchtvlees? Wie zingt een lied en wie roept je naam? Welkom. Eerst je vingertoppen over de daktuin, dan je arm en je hele lijf.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,00


Beschrijving Kleine wereld

Snijd het kroontje van de stad en kijk
naar binnen, recht in dat rode klokhuis.
Wie woont daar tussen pilaren van vruchtvlees?
Wie zingt een lied en wie roept je naam?

Welkom. Eerst je vingertoppen over de daktuin,
dan je arm en je hele lijf. Je ligt nu in het midden
van de vergeetplaats en kinderen suizen voorbij.

In Kleine wereld volg je Mattijs Deraedt op een poëtische reis door zijn directe omgeving. Hij graaft naar de onzichtbare lagen onder de dingen en ontdekt dat er in het alledaagse mysteries schuilgaan. Op een zintuiglijke manier reflecteert hij over de relatie tussen mens en dier, de voedingsindustrie en leven in de stad. In een taal die mag zingen en kronkelen laat hij verleden en heden in elkaar overvloeien en toont hij dat er in het kleine vaak iets groots te wachten ligt.

‘Mattijs Deraedt ziet wat jij niet ziet. Vooral in de kleinste dingen, op de normaalste plekken. Waardoor de lezer, bij het lezen van de gedichten, niet alleen een nieuw paar ogen, maar ook een nieuwe, bezielde wereld krijgt.’ – Peter Verhelst

Mattijs Deraedt (1993) is dichter en poëzieredacteur bij het literaire tijdschrift Kluger Hans. Zijn debuutbundel De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan (2020) stond op de shortlist van De Grote Poëzieprijs 2021.


ISBN
9789056551308
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Poeziecentrum vzw

Poëzie