Boekhandel Douwes Den Haag

Slangen

Dominique De Groen

Slangen

Slangen

Slangen

 

Slangen krioelen in de sarcofaag van het heden, in de krochten van de popcultuur, in de mummie van de natuur, in wondes en rot vlees, in artificiële woestijnen en op geoliede dad bods. Ze wentelen zich rond beursgrafieken, raken verstrengeld met wurgende algoritmes, orkestreren een trage ondergrondse revolutie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,50


Beschrijving Slangen

Slangen krioelen in de sarcofaag van het heden, in de krochten van de popcultuur, in de mummie van de natuur, in wondes en rot vlees, in artificiële woestijnen en op geoliede dad bods. Ze wentelen zich rond beursgrafieken, raken verstrengeld met wurgende algoritmes, orkestreren een trage ondergrondse revolutie. Een meisje snijdt zich aan een nepdiamanten piramide en werpt haar slangenvel van zich af.


Dominique De Groen is schrijver en beeldend kunstenaar. Ze publiceerde de dichtbundels Shop Girl (2017), Sticky Drama (2019) en offerlam (2020), werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2018, de Herman de Coninckprijs 2020 en de Fintroliteratuurprijs 2021 enwon de Frans Vogel Poëzieprijs 2019 en de Fintropublieksprijs 2021. Momenteel werkt ze aan Corpus Britney, een roman over kapitalisme, hekserij en Britney Spears.

"De stilistische woekering draagt extra bij tot die complexe gelaagdheid, en hetzelfde geldt voor de groteske beelden en de talrijke verwijzingen naar commerciële populaire deuntjes of films. In die zin is offerlam veel meer dan een in fraaie volzinnen verpakte boodschap en kan de bundel zelfs gelezen worden als een kritiek op de al te expliciete en naïeve missioneringsdrang van veel tijdgenoten en generatiegenoten." Poëziekrant


ISBN
9789079202867
Pagina's
40
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Het Balanseer

Poëzie