Boekhandel Douwes Den Haag

Pelgrim op sneakers

Waarom ik in 25 dagen van Leuven naar Rome liep

Johan Swinnen

Pelgrim op sneakers

Pelgrim op sneakers

Waarom ik in 25 dagen van Leuven naar Rome liep

Pelgrim op sneakers

 

Eind augustus 2019 begon kankeronderzoeker Johan Swinnen stiekem te lopen, vanop de Grote Markt in Leuven. Voor iedere naam die werd opgegeven op de website van het project Beeldje bij beeldje, liep hij een kilometer en werd een klein beeldje geplaatst in een lege etalage in Leuven.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 21,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Pelgrim op sneakers

Eind augustus 2019 begon kankeronderzoeker Johan Swinnen stiekem te lopen, vanop de Grote Markt in Leuven. Voor iedere naam die werd opgegeven op de website van het project Beeldje bij beeldje, liep hij een kilometer en werd een klein beeldje geplaatst in een lege etalage in Leuven. Waar en wanneer hij zou eindigen, wist niemand. Vijfentwintig dagen later rende hij het Sint-Pietersplein van Rome op, met bijna 2000 kilometer op de teller en evenveel namen in zijn hart. In de Leuvense etalage stond een zee van beeldjes, als een indrukwekkend symbool van menselijke verbondenheid. Dit is het verslag van zijn moedige tocht én van het grote gevoel van verbondenheid dat die met zich meebracht.

Eerder liep Johan Swinnen van Leuven naar Compostela met 850 brieven in zijn rugzak, uit dankbaarheid dat zijn zoon Pieter een hersentumor overleefde en als eerbetoon aan alle kankerpatiënten. Dat ontroerende verhaal werd beschreven in het boek Post voor Compostela.


ISBN
9789089248008
Pagina's
208
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Houtekiet

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren