Boekhandel Douwes Den Haag

Vrouwen willen meer dan een roze creditcard

Doorbreek de clichés en doe meer met je geld

Ilse De Witte

Vrouwen willen meer dan een roze creditcard

Vrouwen willen meer dan een roze creditcard

Doorbreek de clichés en doe meer met je geld

Vrouwen willen meer dan een roze creditcard

 

Vrouwen zijn minder capabel wanneer het om geld gaat, wordt ons verteld. We sparen onvoldoende omdat we spilziek zijn (ál die schoenen!), hebben geen interesse in beleggen op de beurs, zijn niet goed met cijfers, kiezen voor slechtbetaalde baantjes en tonen weinig ondernemerschap.


Nog te verschijnen

€ 24,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Vrouwen willen meer dan een roze creditcard

Vrouwen zijn minder capabel wanneer het om geld gaat, wordt ons verteld. We sparen onvoldoende omdat we spilziek zijn (ál die schoenen!), hebben geen interesse in beleggen op de beurs, zijn niet goed met cijfers, kiezen voor slechtbetaalde baantjes en tonen weinig ondernemerschap. Parttime prinsesjes, middenkadermoeders, frivole shopaholics die zwaaien met een roze creditcard.

MoneyTalk journaliste Ilse De Witte bekijkt de meeste hardnekkige mythes over vrouwen en geld van dichterbij. Wist je bijvoorbeeld dat er een zakgeldkloof bestaat tussen meisjes en jongens? Dat vrouwen even vaak om opslag vragen als mannen, maar vaker 'nee' te horen krijgen? Dat meer dan de helft van alle reclamebeelden vrouwen met muntjes en spaarvarkens laten zien, terwijl mannen doorgaans dikke pakken geld vasthouden? Dat slechts twee procent van alle durfkapitaal in de wereld naar vrouwen gaat?

Vrouwen willen meer dan een roze creditcard brengt het financiële leven van vrouwen in kaart, van eerste baan tot pensioen. Het ontmaskert een ingebakken ongelijkheid en bekijkt hoe we die kunnen wegwerken.


ISBN
9789401486026
Pagina's
336
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Mens en Maatschappij