Boekhandel Douwes Den Haag

De kansenfabriek

Waarom ook gevangenen moeten kunnen dromen

Leen Muylkens

De kansenfabriek

De kansenfabriek

Waarom ook gevangenen moeten kunnen dromen

De kansenfabriek

 

Het is al jaren duidelijk dat niemand als modelburger uit de gevangenis komt. Dat blijkt uit de pijnlijk hoge recidivegraad. Om het tij te keren, rolt Justitie een radicaal project uit: kleinschalige detentie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving De kansenfabriek

Het is al jaren duidelijk dat niemand als modelburger uit de gevangenis komt. Dat blijkt uit de pijnlijk hoge recidivegraad. Om het tij te keren, rolt Justitie een radicaal project uit: kleinschalige detentie. In verschillende huizen loodst een team van psychologen en begeleiders een kleine groep gedetineerden richting vrijheid.

In De kansenfabriek maak je kennis met zes bewoners van zo'n huis. Allemaal komen ze uit de gevangenis en werden ze hier geplaatst om het laatste deel van hun straf uit te zitten. Door de ogen van coördinator Leen observeer je hun stille transformatie. In plaats van 'zware jongens' toont ze je gevoelige mannen die fouten hebben gemaakt en hun leven terug op de rails willen krijgen. Zo schetst Leen een plaats van voorzichtige hoop en verbondenheid, zonder de moeilijke vragen uit de weg te gaan.

Lucas arriveerde in het huis met een plastic zakje. Daarin zaten een trui, wat papieren en roltabak. 'Waar is de rest van je spullen?' vroeg ik hem. 'Er zijn geen andere spullen', antwoordde Lucas. 'Dit is alles wat ik heb.'


ISBN
9789401488358
Pagina's
216
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Mens en Maatschappij