Boekhandel Douwes Den Haag

De tijd dringt

Brieven van Grootouders voor het klimaat

De tijd dringt

De tijd dringt

Brieven van Grootouders voor het klimaat

De tijd dringt

 

69 oma’s en opa’s schrijven een brief naar hun kleinkinderen, kinderen, beleidsmakers, ... Een koor van verschillende stemmen die vanuit heel verschillende invalshoeken zeggen dat de tijd dringt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,90


Beschrijving De tijd dringt

Welke planeet laten we onze kleinkinderen na? Voor veel bezorgde opa’s en oma’s is het al lang geen theoretische vraag meer. In het zog van en als steun aan de jongerenmarsen voor het klimaat ontstond in januari 2019 de burgerbeweging Grootouders voor het Klimaat. Missie: ‘een leefbare wereld voor onze kleinkinderen’. Voor dit boek schrijven 69 oma’s en opa’s een brief naar hun kleinkinderen, kinderen, beleidsmakers, Karl Marx of Voka-voorzitter Wouter De Geest. Nuchtere en emotionele, politiek geïnspireerde en anekdotische, persoonlijke en meer overschouwende brieven: een koor van verschillende stemmen die vanuit heel verschillende invalshoeken zeggen dat de tijd dringt. ‘Ik hoop van harte dat dit boek door vele beleidsmakers zal worden gelezen en serieus zal worden genomen’, aldus Jan Terlouw in zijn voorwoord. ‘Dat kan toch ook moeilijk anders. Ook beleidsmakers hebben kinderen en vaak wellicht ook kleinkinderen, van wie de toekomst is.’

Met een voorwoord van Jan Terlouw en brieven van o.a. Stefan Hertmans, Kristien Hemmerechts, Jeanne Devos, Caroline Pauwels, Paul Verhaeghe, Geert van Istendael en GAL.


ISBN
9789462674417
Pagina's
240
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Epo

Mens en Maatschappij