Boekhandel Douwes Den Haag

Samen werken aan kwaliteit in zorg en welzijn

Andre Vyt

Samen werken aan kwaliteit in zorg en welzijn

Samen werken aan kwaliteit in zorg en welzijn

Samen werken aan kwaliteit in zorg en welzijn

 

Hoe kunnen hulp- en zorgverleners niet alleen zorgen dat de kwaliteit van hun eigen praktijk wordt verzekerd en verbeterd, maar ook de kwaliteit van de zorg en de hulpverlening in de context waarin ze werken?


Niet leverbaar

€ 22,50

Niet leverbaar


Beschrijving Samen werken aan kwaliteit in zorg en welzijn

Hoe kunnen hulp- en zorgverleners niet alleen zorgen dat de kwaliteit van hun eigen praktijk wordt verzekerd en verbeterd, maar ook de kwaliteit van de zorg en de hulpverlening in de context waarin ze werken? En – in breder verband – in de maatschappij die zorg wil dragen voor het welzijn van zorgvrager én zorgverleners? In dit boek schuift de auteur integratieve duurzame kwaliteitszorg naar voren. Die moet ervoor zorgen dat kwaliteitszorg op een effectieve manier kan gebeuren zonder dat dit gepaard gaat met een merkelijke verhoging van administratieve last.

Het boek behandelt basisbegrippen en basistechnieken van kwaliteitszorg op een manier die niet alleen helderheid moet verschaffen maar ook directe bruikbaarheid geeft in de praktijk. Het maakt gebruik van instrumenten die hun nut hebben bewezen.

Prof. dr. Andre Vyt is psycholoog en onderwijskundige, expert kwaliteitszorg, deeltijds docent aan de Universiteit Gent en de Arteveldehogeschool, onderzoeker en adviseur. Hij is actief binnen gezondheidszorg en onderwijs. Gedragsontwikkeling, gedragsbeïnvloeding en ouder-kindinteractie behoren tot zijn specialisatiedomeinen, maar ook onderwijsinnovatie, opleidingsmanagement, communicatie en interdisciplinair samenwerken. Hij is ontwikkelaar van het PROSE-systeem voor kwaliteitszorg, voorzitter van EIPEN – European Interprofessional Practice & Education Network, en lid van een onafhankelijke expertengroep die adviezen levert voor de Europese Commissie, o.a. op het vlak van voorschoolse opvang, leren en onderwijs. Vanuit het AQARTO agentschap voor kwaliteitszorg doet hij audits en assessments en verzorgt hij training en ondersteuning in kwaliteitszorg. Hij is een veelgevraagd expert, auditor, adviseur en voordrachtgever in internationaal verband.


ISBN
9789463710558
Pagina's
148
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gompel & Svacina B.V.

Mens en Maatschappij