Zwitserland

Verder zoeken? Typ dan een of meerdere trefwoord(en) in bij 'Zoek op titel, land, streek, serie of ISBN'


Bundesamt - Swisstopo is het Federale Bureau van Topografie. Dit bureau is verantwoordelijk voor de beschrijving, de presentatie en archivering van geografische ruimtelijke gegevens (zoals nationale kaarten, hoogte- en terreinmodellen, satellietbeelden, orthofoto’s). SWISSTOPO voert metingen uit van Zwitserland, verzamelt en documenteert veranderingen in het landschap (geologische, geodetische en topografische) en produceert topokaarten van Zwitserland.  Dankzij hun kwaliteit en nauwkeurigheid, hebben ze zowel in Zwitserland als wereldwijd een goede reputatie. Vooral het gebruik van genuanceerde kleurschakeringen bij het weergeven van het geografisch reliëf geeft een bijna driedimensionaal beeld van de Zwitserse bergen. De verschillende schalen hebben allen dezelfde basiscartografie. In elke schaal bestaat er een speciale reeks van kaarten (de zogenaamde “Zusammenzetzungen” samengestelde kaarten) welke een groter, meestal sterk toeristisch gebied, bedekken.

Daarnaast, steeds gebaseerd op dezelfde cartografie en schaal, bestaat er een reeks wandelkaarten waarbij op de kaarten de genummerde en bewegwijzerde wandelwegen aangeduid zijn welke uitgestippeld werden door de Zwitserse wandelfederatie.

In samenwerking met de Zwitserse Skifederatie werd een speciale reeks skikaarten op de markt gebracht. Een overdruk op de bestaande cartografie markeert de skiroutes, kabelbanen, skiliften en de haltes van de lokale buslijnen. In de grensgebieden strekt de informatie zich uit tot Frankrijk en Italië. Op de achterzijde staan de lijsten van de skiroutes en Alpenhutten welke op de kaart weergegeven zijn met hun telefoonnummers alsook alle nood – en informatiediensten.

 

Klik hier voor het overzicht van alle Swisstopo kaarten.


Topografische kaarten 1 : 25.000
247 kaartbladen en 18 samengestelde kaarten

 • Volledig en duidelijk te onderscheiden spoorwegen-, straten- en wegennetwerk.
 • Gedetailleerde voorstelling van bewoonde gebieden, hydrografie, vegetatie, reliëf en landschap.
 • Volledige benaming van de getoonde objecten.
 • Geheel Zwitserland en aangrenzend buitenlands grondgebied op 247 kaartbladen en
 • 18 samengestelde kaarten van toeristische of geografisch interessante regio's.


Topografische kaarten 1:50 000
78 kaartbladen en 26 samengestelde kaarten

De nauwkeurige en informatieve topografische kaart van Zwitserland voor wandelaars, alpinisten, fietsers, ontwerpers, reizigers en avonturiers.

 • Volledige spoornetwerk, alle snelwegen en wegen, de meeste straten en wegen.
 • Snelwegen, tankstations, rustplaatsen en hoofdwegen zijn benoemd.
 • Duidelijk onderscheiden voorstellingen van bewoonde gebieden, hydrografie en landschapskenmerken.
 • Geheel Zwitserland en aangrenzend buitenlands grondgebied op 78 kaartbladen.
 • 26 samengestelde kaarten van toeristische of geografisch interessante regio's.Nationale kaarten 1:100 000

23 kaartbladen en 6 samengestelde kaarten

De nauwkeurige topografische kaart van Zwitserland voor fietsers, motorrijders, automobilisten, reizigers en avonturiers.

 • Volledige spoornetwerk, alle snelwegen en autowegen, alle hoofdwegen en straten.
 • Snelwegen, tankstations, rustplaatsen en hoofdwegen zijn benoemd.
 • Duidelijk onderscheiden voorstellingen van bewoonde gebieden en het terrein.
 • Vele getoonde objecten zijn benoemd.
 • Geheel Zwitserland en aangrenzend buitenlands grondgebied op 23 kaartbladen.
 • Samengestelde kaarten van toeristische of geografisch interessante regio's.

 Nationale kaarten 1:200 000

Zwitserland op vier kaartbladen

De meest nauwkeurige en duidelijk leesbare algemene kaart van Zwitserland voor motorrijders, automobilisten, treinreizigers en avonturiers.

 • Volledige spoornetwerk, alle snel- en autowegen, alle hoofd- en verbindingswegen.
 • Goede voorstelling van bewoonde gebieden en het terrein.
 • Namen van belangrijke objecten.
 • Geheel Zwitserland en aangrenzend buitenlands grondgebied op 4 kaartbladen.


Recreatiekaarten

Gebaseerd op dezelfde cartografie en schaal, heeft SWISSTOPO een reeks wandelkaarten uitgegeven waarbij op de kaarten de genummerde en bewegwijzerde wandelwegen aangeduid zijn, uitgestippeld door de Zwitserse wandelfederatie.

In samenwerking met de Zwitserse Skifederatie werd een speciale reeks skikaarten op de markt gebracht. Een overdruk op de bestaande cartografie markeert de skiroutes, kabelbanen, skiliften en de haltes van de lokale buslijnen.

Wandelkaarten 1:25 000 (Samengestelde wandelkaarten)

Officiële kaart van de Zwitserse Wandelfederatie

De meest gedetailleerde wandelkaart die er is.

De populaire wandelkaart op schaal 1:25 000, rijk aan detail en uiterst nauwkeurig, is precies wat je nodig hebt voor uitstapjes en wandelingen in de natuur. Hiermee kun je elk pad en de meest afgelegen plaatsen vinden. Dankzij het grote formaat, behoud je altijd het overzicht.

De kaarten bevatten de bewegwijzerde wandelroutes, bergpaden en alpine wandelroutes evenals de buslijnen en haltes van het openbaar vervoer.Wandelkaarten 1:33 333 / 1km = 3cm
Officiële kaart van de Zwitserse Wandelfederatie

De water- en scheurbestendige kaart die u nooit in the steek laat!

Deze wandelkaarten bedekken bekende en populaire wandelgebieden van Zwitserland. Ze zijn erg handig, aan beide zijden bedrukt en met afmetingen van 11 x 17,5 cm passen ze in iedere jaszak. Met de vergroting van de kaartschaal naar 1:33,333 en duidelijke weergave van de wandelwegen, zijn de kaarten nog makkelijker te lezen. Elke kaart bevat drie voorgestelde wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraad.
Wandelkaarten (en samengestelde wandelkaarten) 1:50 000
Officiële kaart van de Zwitserse Wandelfederatie

Alle wandelpaden van Zwitserland op 58 kaartbladen en 9 samengestelde kaarten.

De kaarten bevatten de bewegwijzerde wandelwegen, bergpaden en alpine wandelpaden alsook de buslijnen en de haltes van het openbaar vervoer.


Sneeuwschoen- en skitourkaarten - nu ook met sneeuwschoenroutes
28 kaartbladen

De sneeuwschoen en skitourkaarten op schaal 1:50 000 van SwissTopo zijn een onmisbaar accessoire voor elke snowboard-, ski- of sneeuwschoentour, zowel tijdens de planningsfase thuis, of als hulpmiddel onderweg.
Routes, informatie over openbaar vervoer, hellingsgraden en beschermde gebieden worden duidelijk vermeld op de kaart.
Op de nieuw ontworpen achterzijde van de kaart is er een register van de routes en berghutten te vinden. Belangrijke telefoonnummers en nuttige internet links (reddingsdiensten, weer- en lawine-informatie) zijn beschikbaar om te helpen bij de planning tijdens de voorbereiding van tochten.

De sneeuwschoen- en skitourkaarten zijn uitgegeven in samenwerking met de Zwitserse Alpenclub (SAC) en afgestemd op de nieuwste ski tour gidsen.

Momenteel vermelden volgende kaartbladen sneeuwschoenroutes: (donkerblauw)
232S Vallon de St-Imier, 247S Sardona, 248S Prättigau, 249S Tarasp, 258S Bergün, 259S Ofenpass, 268S Julierpass, 276S Val Verzasca, 469 S Val Poschiavo, 253S Gantrisch, 262S Rochers de Naye, 263S Wildstrubel, 272S St-Maurice, 273S Montana, 283S Arolla.

 

ANWB Wegenkaarten van Zwitserland

 

 

Nieuw verschenen, de keuze van Douwes